Inloggen

Welkom bij de Bataille Zomercursus van 2023!


Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over de Zomercursus van 2023
Wil jij in de zomer van 2023 leren zwaardvechten? Met technieken die teruggaan tot de middeleeuwse en vroegmoderne manuscripten van o.a. Lichtenauer, Maier en Talhoffer? Wil jij leren hoe je een overtuigend gevecht neerzet voor een publiek van honderden mensen?

Uiteraard - en dit is je kans! In 2023 keren we terug met een nieuwe Zomercursus, onze 6e editie.

zondag 13 augustus - donderdag 17 augustus 2023


Je leert in vijf dagen de basis van het vechten met langzwaard in het hoofdprogramma en vele andere wapens in diverse workshops. Daarnaast maak je ook kennis met stunts, choreografie en alle andere aspecten van het showvechten, waar Bataille zo bekend om staat!

Bataille is een vereniging voor Performance of Historical European Martial Arts (H.E.M.A.). Op basis van manuscripten uit de 13e tot 20e eeuw reconstrueren wij de krijgskunsten uit het verleden. Wij trainen wekelijks in Utrecht en zetten de historische krijgskunsten om in live shows en workshops in heel Nederland. Ook laten wij in kampementen zien hoe het leven er in de 13e eeuw eraan toeging.

De Zomercursus is vooral gericht op mensen die voor het eerst kennis willen maken met deze geweldige sport. Wie weet ben je zo enthousiast, dat je je wil aansluiten bij de vereniging! Na de Zomercursus kun je in het najaar twee introductietrainingen en een novicetraject volgen, waarna je welkom bent om lid te worden van Bataille. Je kunt dan met ons trainen, meewerken aan shows en deelnemen aan evenementen!Volg ons op Instagram & Facebook voor updates. 
Bataille 2021